Dawn Of Creation

Niška grupa „Dawn of Creation“ nastupiće na prvom Belgrade Metal Festu, 20. maja 2023. u Domu Omladine Beograda u 19h, a ljubitelji  technical-death metala, moći će u njihovoj muzici i izvanrednom nastupu.

Bend Dawn of Creation iz Vranja formiran je novembra 2011. od strane gitariste Nikole Kostića i pevačice Ivane Savić. Ubrzo se priključuje bubnjar Dejan Pavlović i započinje komponovanje prvih pesama, a bi uz pomoć basiste i pratećeg vokala Gorana Truće Živkovića nastali i prvi demo snimci.

Međutim, tada dolazi do kreativnih nesuglasica sa Ivanom, tako da Goran preuzima poziciju pevača, a Predrag Simonović postaje basista. U ovoj postavi bend održava prve svirke i završava prvi EP u sopstvenoj produkciji pod nazivom “Masquerade Poetry” sa pet pesama. Potom dolazi do nove promene frontmena, i nakon par kratkotrajnih zamena, gitarista Nikola preuzima i poziciju vokalnog soliste, te bend kao trio nastavlja sa nastupima i počinje sa pripremanjem materijala za prvi dugosvirajući album. Što se tiče zvuka koji bend neguje, u pitanju je moderni death/groove metal po uzoru na poljske bendove (Vader, Decapitated, Dies Irae) kao i moderne metal sastave (Gojira, Strapping Young Lad itd.) – kombinacija sporog i ‘masnog’ gruvanja sa ekstremno brzim i tehnički zahtevnijim deonicama. Dawn of Creation je dosad nastupao na Factory Festu i Streets festivalu u Vranju, te na Hazardous Open Air festivalu u Šibeniku. – izvor: http://www.hellycherry.com/